Blog

Actueel

in gesprek met René van Diessen

Sinds maart 2018 werkt René van Diessen als partner en bestuurderscoach bij LoopbaanNaPolitiek. René is 66 jaar en woont met zijn vrouw Cécile in Tilburg. Samen hebben ze drie kinderen en 7 kleinkinderen. Cécile is lid van het db van het waterschap Brabantse Delta en directeur van het euregio jeugdorkest. 

Na zijn studie economie is René zijn carrière begonnen bij de AMRO-bank, daarna is hij via het wetenschappelijk bureau van de VVD, de Telderstichting, 15 jaar manager geweest van diverse brancheorganisaties….

Lees meer

in gesprek met Pia Bruin

Sinds december 2017 werkt Pia Bruin als partner en bestuurderscoach voor LoopbaanNaPolitiek. Pia is 53 jaar en woont in Amsterdam. Na als communicatie-coördinator bij de belastingdienst te zijn begonnen, via het partnerschap bij een communicatiebureau werd Pia raadslid en fractievoorzitter om uiteindelijk in 2010 wethouder in Den Helder te worden. Na de verkiezingen van 2014 keerde haar partij niet terug in het college, en was het op dat moment gedaan met de politieke carrière van Pia. “En dat was…

Lees meer

Mandaat
Rendert Algra over het gat in het CV

Spannende dag. Spannende weken. De rookwolken trekken op. Hoe heeft jouw partij het woensdag gedaan? Gewonnen, gelijk gebleven of toch verloren? Aan jouw inzet heeft het niet gelegen. De kiezer heeft gesproken. Voor een zittende Wethouder kan er echter veel van afhangen. Als je de ambitie hebt om door te gaan dan komt het er de komende weken op aan. Krijg jij opnieuw het mandaat. Het mandaat om de komende vier jaar er weer vol tegen aan te gaan?…

Lees meer

Oriënteren op mijn toekomst – Lydia Groot

Na 11 jaar in het openbaar bestuur vond ik het tijd om me eens te oriënteren op mijn toekomst en mijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Met Rendert Algra van LoopbaanNaPolitiek heb ik het hele traject doorlopen: wat heb ik in het verleden gedaan en wat zou ik (nog meer) willen doen?

Assessment belangrijk

Behalve gesprekken voeren kreeg ik ook ‘huiswerk’ mee, zoals het in kaart brengen van mijn netwerk en kritisch kijken naar mijn CV. Rendert gaf me goede…

Lees meer

Voorkom een gat in het CV
Rendert Algra over het gat in het CV

GAT IN HET CV

Je politieke loopbaan ervaren als een gat in het CV. Veel voormalig Wethouders en andere politieke ambtsdragers lopen er tegenaan. Werkgevers die niet begrijpen wat een politieke functie-inhoud. Kijken alleen naar wat iemand in het verleden heeft gedaan, maar tellen de periode als politiek bestuurder amper mee. Als wethouder of bestuurder bij een waterschap kun je vaak nog wel enkele wapenfeiten laten zien. Als bestuurder heb je in 4 of 8 jaar tijd zaken kunnen realiseren….

Lees meer

Eindejaarsbijeenkomst 18 december 2017 in Amsterdam
LoopbaanNaPolitiek organiseert voor haar kandidaten en belangstellenden 4 maal per jaar een grotere netwerkbijeenkomst. De laatste bijeenkomst van 2017 belooft wederom een bijzondere te worden: de eindejaarsbijeenkomst vindt plaats in het Postillion Convention Centre, gevestigd in de voormalige Kauwgomballenfabriek.  Deze bijeenkomst zal ook de afsluiting zijn van 2017. 
 
Het programma van maandag 18 december 2017 is globaal als volgt: 

14.00 – 14.15 uur

  • Ontvangst van de deelnemers met koffie/thee en gebak
  • Kort woord van welkom en uitleg over de Kauwgomballenfabriek door…

    Lees meer

Je eerste kus kies je zelf!
Rendert Algra over het gat in het CV

Je eerste kus, of zoals u wilt, een relatie, kies je zelf! Intiem word je niet zomaar. Daar gaat een periode van aftasten aan vooraf. Het gaat om gevoelens. Gevoelens van vertrouwen. Het is belangrijk dat er een klik is. Het gaat om keuzes voor de toekomst. Eigen keuzes. Wat wil ik? Wat kan ik? Kan ik het allemaal zelf? Wat kunnen anderen daarbij betekenen? 

Relatie en loopbaan 

Wat dat betreft lijkt het krijgen van een relatie veel op het vervolgen…

Lees meer

Alles wat je moet weten over het sollicitatiegesprek

Alles wat jij moet weten over het sollicitatiegesprek

Alles wat jij moet weten over het sollicitatiegesprek [infographic]
door WETALENT

Neem de onzekerheden weg door je goed voor te bereiden! Weet naar welk bedrijf je gaat en welke producten/diensten ze verkopen. Weet wat er op jouw CV staat en waarom het relevant is voor de functie waarop je solliciteert. Bereid antwoorden voor op vragen die je altijd kunt verwachten en misschien zelfs nog belangrijker: bereid zelf goede vragen…

Lees meer

Terugkeer als wethouder? – Sandra van Rijkom

Terugkeer als wethouder een optie?

Is terugkeer als Wethouder na de verkiezingen voor jou een optie? Kies je zelf voor een andere loopbaan of ga je vol voor je herverkiezing? Het houdt deze zomermaanden veel wethouders bezig. De zomermaanden zijn immers in de politieke achtbaan een natuurlijk moment voor bezinning. Voor velen leidt die bezinning tot gevoelens van onrust. Zo ook voor Wethouder Sandra van Rijkom van de gemeente Wijdemeren.

Onrust

Sandra van Rijkom - terugkeer een optie?Lees meer

In gesprek met Jan Steven van Dijk
Jan Steven van Dijk

Jan Steven van Dijk – wethouder, coach en nog veel meer!

Sinds december 2016 is Jan Steven van Dijk partner en bestuurderscoach bij LoopbaanNaPolitiek. Daar ondersteunt hij met andere partners en coaches bestuurders en oud-bestuurders. Jan Steven is 55 jaar en woont in Kolhorn, een historisch dorpje in de kop van Noord-Holland.

Jan Steven van Dijk

Jan Steven van Dijk

Hij heeft 8 kinderen, van 11 tot 32 jaar. Tussen 2010…

Lees meer

Result 1 - 10 of 85
Delen