APPA Regeling

DE APPA-regeling over wachtgeld en sollicitatieplicht

De APPA regeling

De APPA regeling over wachtgeld, sollicitatieplicht en outplacement

Wanneer u uit uw politieke ambt vertrekt door welke reden dan ook, heeft u recht op een uitkering (wachtgeld) volgens de APPA regeling. Om van dit recht gebruik te mogen maken, moet u echter wel actief op zoek naar een nieuwe baan. U hebt dan  ook recht op een outplacement. U mag zelf uw outplacement bureau kiezen. Dat kunt u al doen als u weet dat u niet terug keert in uw ambt. De sollicitatieplicht in de APPA regeling gaat in, drie maanden nadat u gestopt bent en wordt vanaf dat moment door RAET, APG, Proambt of uw gemeente zelf gehandhaafd.

In de APPA regeling staat onder andere dat u niet hoeft te wachten tot drie maanden na uw vertrek met het starten van uw outplacement traject. U kunt direct als u gestopt bent al kennismaken met een aantal bureaus die u zouden kunnen begeleiden. Wij raden u dat ook aan, want hoe eerder u begint met focussen op nieuw werk, hoe eerder u dat vindt.

Vrije bureaukeuze

Een tweede belangrijk aspect dat is vastgelegd in de APPA regeling, is de vrije keuze die u heeft om zelf het bureau te kiezen dat u mag gaan begeleiden. Uw gemeente, provincie of waterschap heeft wellicht afspraken en een contract met een bureau dat samenwerkt met Raet of APG, maar de keuze is en blijft aan u. U kunt zelf beslissen met welk bureau u in zee gaat zolang dat bureau voldoet aan de gestelde criteria.

Via onderstaande link kunt u de volledige APPA regeling downloaden en zelf nalezen wat uw rechten en plichten zijn.


Contact opnemen?

Meer weten?


Rendert Algra
    
06 – 51 60 22 20