Bij twijfel?? Altijd melden!

Bij twijfel?? Altijd melden!

Sinds 1 juli 2015 moeten commissarissen bij woningcorporaties de minister direct informeren als zij menen dat er zaken niet in orde zijn bij de corporatie. Wat betekent deze meldplicht precies voor het werk van de commissaris? Eelkje van de Kuilen, advocaat ondernemingsrecht & partner bij AKD en zelf ook commissaris, vertelt aan PMP Supervisor.

Lees meer op PMP Supervisor

Als de aandeelhouder zich roert

Als commissaris dien je het belang van de organisatie. Als aandeelhouder heb je vooral een financieel belang en zie je het liefst stijgende koersen, waarde en een hoog dividend. Wat als deze belangen botsen? Hoe ga je als commissaris om met mondige aandeelhouders? We vroegen het aan Bas van der Vegte, founding partner bij Chestnut Corporate Finance.

Lees verder op PMP Advisor

Recordaantal burgemeesters dit jaar afgetreden

In 2015 is een recordaantal burgemeesters afgetreden. Dit jaar vertrokken er tot dusver al elf vroegtijdig. Een verziekte bestuurscultuur in hun gemeente is de meest voorkomende aanleiding: de burgemeesters van Bussum, Aalsmeer, Bloemendaal, Menterwolde en de Oude IJsselstreek stapten om die reden op.

Burgemeesters lopen meer risico de eindstreep niet te halen nu er meer ‘probleemgemeenten’ zijn, de raad vaker versplinterd is en meer raadsleden onervaren zijn. De risico’s zijn groter geworden voor burgemeesters, zegt voorzitter Bernt Schneiders van het…

Lees meer

Onderzoek naar rol burgemeester: mooie job, maar super kwetsbaar

Burgemeesters worden steeds vaker het slachtoffer van crises, zo zeggen onderzoekers.

Bananenschillen liggen overal tegenwoordig, als je burgemeester bent. De rol van de burgemeester in de Nederlandse samenleving is rap aan het veranderen. Ze zijn kwetsbaarder dan ooit, worden steeds vaker persoonlijk verantwoordelijk gehouden voor incidenten in hun gemeente. Ze treden vaker af. Maar het prestige van het ambt neemt tegelijkertijd toe.

Tot die conclusie komen onderzoekers van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) in het boek Lessen uit crises en…

Lees meer

Opleiding NieuwBestuur: Nieuwe Bestuurstafel Intern Toezicht
De opleiding Nieuwe Bestuurstafel intern toezicht gaat voor de kandidaten van Doornbosch LoopbaanNaPolitiek van start op 21 en 22 januari 2015. Lees meer over deze opleiding »
Result 1 - 5 of 5
Start gesprek
Wat kunnen wij voor je doen?
Hallo, waar kan ik je mee helpen??