Post HBO Leergang

Medewerkers van LoopbaanNaPolitiek

LNP Academy brengt Post HBO Leergang

Persoonlijk Leiderschap en Loopbaan voor Ambtsdragers (PL&LA)

Dit is een praktijkgericht programma voor oud-ambtsdragers die als professional verantwoording nemen voor hun loopbaan- en arbeidsmarktperspectief. U werkt aan uw persoonlijke ontwikkeling en scherpt uw competenties en vaardigheden aan, waarmee uw kansen op de arbeidsmarkt vergroten. PL&LA is onderdeel van uw outplacement traject bij LoopbaanNaPolitiek. Hieraan zijn geen extra kosten aan verbonden.

Doelgroep

PL&LA is bedoeld voor bestuurders die stoppen met hun ambt en bij LoopbaanNaPolitiek hun outplacement traject volgen. 

Doel en opzet

Tijdens de opleiding PL&LA wordt u uitgedaagd uit uw comfort zone te komen en in de spiegel te kijken. U leert dat besturen in een politieke functie, iets anders is dan besturen in een Raad van Toezicht of Raad van Commissarissen. U leert basale managementvaardigheden en hoe deze toe te passen. U leert hoe u authentiek en oplossingsgericht blijft in potentiele conflict situaties.

We volgen een ervaringsgerichte leermethode en er is veel interactie met andere deelnemers. Theorie en praktijk wisselen elkaar af. De modules worden begeleid door topdocenten met ervaring uit de praktijk.

Het programma

Het programma bestaat uit twaalf onderdelen en kan in z’n geheel worden gevolgd, maar ook per module.

Executive assessment – Verkrijgen van inzicht in uw competenties op het vlak van besturen en toezichthouden, management, mediation en persoonlijk leiderschap. Bewustwording van wat dit voor uw loopbaanmogelijkheden betekent. Het assessment geldt als nulmeting voor begeleiding op maat en voor uw keuze uit het PL&LA programma. 

De Toezichthouder 3.0 – Wilt u lid worden van een Raad van Commissarissen of Raad van Toezicht? Wat verwachten we in Nederland tegenwoordig van de toezichthouder nieuwe stijl? Hoe groot is die stap voor u als oud-politicus? Deze tweedaagse masterclass is exclusief voor u ontwikkeld i.s.m. De Erkende Toezichthouder.

Management Basics – In deze masterclass krijgt u inzicht in verschillende managementvaardigheden. U wordt geprikkeld na te denken over uw eigen leiderschapsstijl en over welke vaardigheden, wanneer en in welke situatie het meest effectief zijn. Management Basics is een driedaagse module speciaal ontwikkeld voor politieke ambtsdragers. 

Persoonlijk Leiderschap – In deze tweedaagse masterclass krijgt u inzicht in de eigen drijfveren in het verleden, maar ook voor de toekomst. U heeft een nieuwe persoonlijke presentatie ontwikkeld en bent in staat om een goede Elavator Pitch te houden, met de boodschap welk soort werk u op dit moment het liefste doet en in de toekomst graag méér wil doen.

Mediationvaardigheden – Wist u dat vaardigheden die mediators gebruiken vrijwel in elk gesprek ingezet kunnen worden? In deze beknopte workshop gaan we op zoek naar een open en nieuwsgierige houding. Lukt dat nog als je al denkt te weten hoe het zit? Waar blijf je met je expertise, je adviesvaardigheden en je oordelen? Deze workshop wordt verzorgd door The Lime Tree. 

Krachtige presentatie – Door bewust bezig te zijn met (de effecten van) non-verbale communicatie, zoals houding, beweging en kleding, leert u zich op een overtuigende, eigen en krachtige wijze te presenteren. U gaat hiermee aan de slag in deze workshop van zeven uur. 

Financiën – Krijg inzicht en vaardigheid om de belangrijkste parameters uit financiële stukken te identificeren en aan de hand daarvan verbanden te leggen met de beleidsdoelen van de organisatie. Doordat u inzicht heeft verworven in de financiele termen en stukken en de onderlinge samenhang kan zien, ben u in staat de juiste verhelderende vragen te stellen. U gaat hiermee aan de slag in deze workshop van acht uur.

LinkedIn als netwerkmedium – Leer LinkedIn te gebruiken als zakelijk netwerk medium. Hoe profileert u zich? Klopt het beeld dat men van uw profiel krijgt bij het beeld dat u wilt overbrengen? Staat alles wat belangrijk is op LinkedIn? U gaat hiermee aan de slag in deze workshop van drie uur. 

Reputatiemanagement en imago(herstel) – Welk beeld wilt u uitstralen als bestuurder en professional? Komt uw imago wel overeen met hoe u uw reputatie zou willen zien? Wat kunt u doen om dat te beïnvloeden? Aan antwoorden op deze vragen wordt gewerkt tijdens deze drie uur durende workshop.

Starten eigen onderneming – Wij ondersteunen en adviseren u van conceptfase tot aan bepaling van uw product of dienst, de juiste rechtsvorm, marketing en fiscaliteit. Deze begeleiding zal veelal één op één zijn, zodat we ons volledig op uw concept en bedrijfsplan kunnen focussen.

Persoonlijke effectiviteit in netwerken –Training in persoonlijke effectiviteit en presentatie ter ondersteuning bij netwerken. Wat is netwerken wel en wat is het niet? Hoe beter u uzelf kent en adequaat presenteert, hoe meer er uit uw netwerk gesprekken komt. 

Burgemeester worden – Hoe wordt u burgemeester na een periode als wethouder? Welke competenties moet u bezitten en heeft u die? Onder begeleiding van o.a. ervaren burgemeesters krijgt u inzicht in verwachtingen die aan een burgemeester worden gesteld.

De planning

De planning van de verschillende masterclasses, workshops en andere modules staat op op onze agendapagina en wordt regelmatig gedeeld met onze kandidaten.

In overleg met uw coach kiest u de modules waaraan u wilt deelnemen. Dit kan in een volgorde die u het best past.

De leergang bestaat uit twaalf modules van in totaal ruim 100 uur. Heeft u alle onderdelen van de leergang voltooid, dan ontvangt u van ons het certificaat Persoonlijk Leiderschap en Loopbaan voor Ambtsdragers.

Meer weten?

Wilt u meer informatie, dan staan Roeland Doornbosch of Willem Ginjaar u graag met raad en daad bij. 


Roeland Doornbosch

 

    
06 – 46 44 27 29

Willem Ginjaar

 

    
06 – 48 46 00 05

Meer weten?

LoopbaanNaPolitiek vindt dat politiek ambtsdragers na hun aftreden meer verdienen dan het outplacement waar zij volgens de APPA-regeling recht op hebben.

Wilt u weten wanneer verschillende onderdelen plaatsvinden, dan KLIKT U HIER.

Voor wie en wat kost het?

Alle trainingen kosten € 495,00 (excl BTW) per dagdeel, maar zijn voor kandidaten en alumni van LoopbaanNaPolitiek gratis toegankelijk. Deze bijeenkomsten gelden voor deelnemers aan het LoopbaanNaPolitiek begeleidingstraject als een sollicitatie-activiteit!!

Bent u geen deelnemer aan het LoopbaanNaPolitiek begeleidingstraject, maar heeft u wèl belangstelling om 1 of meer van onze trainingen te volgen, dan kunt u contact opnemen met Willem Ginjaar, per mail of telefonisch (06 – 4846 0005).

Start gesprek
Wat kunnen wij voor je doen?
Hallo, waar kan ik je mee helpen??